Terkini
 • Terkini

  Sabtu, 4 Julai 2009

  SELESMA BABI (H1N1)

  Wabak Selesma Babi (H1N1) menyebabkan banyak sekolah ditutup termasuk yang terakhir Sekolah Menengah Persendirian Chung Hwa, Seremban setelah seorang pelajarnya disahkan positif selesema babi (H1N1) semalam.

  Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong berkata, pihak pengurusan sekolah swasta tersebut telah mengambil inisiatif menutup seluruh sekolah berkenaan selepas pelajar itu dan kelasnya dikuarantin bagi mengelak jangkitan influenza A.

  Bagi kita orang Islam, tindak-tanduk mencegah harus diringi dengan doa seperti di bawah ini.
  print this page Cetak Halaman Ini
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 KOMEN:

  1. Tanpa Nama4/7/09 9:05 PTG

   Salam,
   Selain daripada membaca doa tersebut, patuhi juga arahan daripada pihak kesihatan seperti kerap membasuh tangan dengan sabun. Apa yang penting kebersihan diri? Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Jangan lupa, muhasabah diri, renung-renung kembali kesilapan kita, kenapa Allah menurunkan dugaan ini kepada kita. Ujian daripadaNya, jika yang tersesat, kembalilah kepada jalan yang lurus. Allah Maha Pemurah, Maha Pengampun

   BalasPadam
  2. Tanpa Nama6/7/09 8:35 PTG

   Pastikan juga disekeliling rumeh anda tidak terdapat atau kelihatan SIPUT BABI.
   Kepada yang tersesat jangan lupa bawa kompas kerana ia perlu untuk mengetahui lokasi kita supaya pihak jpa3 mudah dan senang mencari.handphone tak boleh digunakan kerana kekadang tiada coverage.

   jangan marah yea,gurau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   BalasPadam

  Komen bisdikita di sini tapi usai-usai pulang

  Item Reviewed: SELESMA BABI (H1N1) Rating: 5 Reviewed By: NEW MEDIA
  Scroll to Top