Terkini
 • Terkini

  Sabtu, 26 Disember 2009

  Kebakaran Kereta yang membuahkan panik


  8.38 pagi - Seperti biasa Bandar Lawas sedikit sibok tetapi dengan pergerakan yang perlahan. Kebetulan cuti hari Sabtu dan hari kedua Hari Raya Aidil Adha. Di perkarangan Surau Nurul Shakirin, Punang Jaya - Warga Punang sedang sibuk membuat persediaan bagi menyambut kedatangan YB Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hassan.  8.40 pagi - "Angus pakah tu..!?" Kata-kata KK Haji Merali yang minum pagi bersama Cr Othman Adinin, Cr Mat Salleh, KK Awangku Adenan, Bujang Matjais,  di tingkat atas Pasar Besar Lawas. Kebetulan Dahlan yang minum di meja berasingan membawa kamera yang berupaya merakam jarak medium.


  8.41 pagi - Api mulai kelihatan menbulak dan semuan orang yang berhampiran sudah menyedari dan pasti kebakaran sedang berlaku.


  8.43 pagi - Api yang kecil sebentar tadi denagna sekelip mata sudah menjadi besar


  8.45 pagi - Asap yang hitam pekat menunjukkan kebakaran disebabkan oleh bahan api / petrol


  8.47 pagi - Kegelisahan mulai nampat dikalangan yang menyaksikan kejadian ini  8.48 pagi - Pada ketika yang sama, kereta Bomba dalam perjalanan ke Kampung Punang untuk menyertai Majlis menyiram perserta berkhatan. Disebabkan hari cuti umum, kakitangan Bomba yang bercuti terpaksa dipanggil semula untuk menyampaikan hajat menghadirkan diri di Majlis Berkorban dan Berkhatan

  8.59 pagi - Asap kelihatan dari Lapangan Terbang Lawas, sementara AJK menunggu kedatangan Datuk Amar dari Miri dengan Helikopter yang tiba tepat pada 9.00 pagi


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 KOMEN:

  1. Satu info yang menarik, sambil kita melihat segala yang menarik dalam Punang.com, anda dijemput untuk melawat ke laman Blog Sarawak Automotive Showroom (http://beliketa.blogspot.com)untuk mengetahui pelbagai info penjagaan kereta dan sebagai nya..

   Salam Sejehtera

   BalasPadam

  Komen bisdikita di sini tapi usai-usai pulang

  Item Reviewed: Kebakaran Kereta yang membuahkan panik Rating: 5 Reviewed By: NEW MEDIA
  Scroll to Top