Terkini
 • Terkini

  Khamis, 3 Mac 2011

  Kemalangan di Tanah Suci

  Tiga jemaah dan seorang pemandu terbunuh dalam kemalangan

  Yang dilapurkan meninggal ialah:
  Hasni Arsid - Sabah
  Mohamad Timbang - Punang Lawas
  Maireh Arsid - Sabah

  Yang Cedera:
  Zakiah Ibrahim
  Sapiah Drahman
  Latip Aman - SAO Lawas
  Imenda Francis Basiltan

  [3 March 2011] Lima terbunuh dalan satu kemalangan jalanyara membabitkan bas membawa jemaah umrah merempuh sebuah trak dilebuhraya Makkah-Medinah berhampiran Khulais, kira-kira 85 kilometer utara Jeddah.

  Kemalangan berlaku kira-kira jam 3 pagi waktu tempatan atau 8.00 pagi waktu Malaysia. Bas terbabibit membawa 33 warga Malaysia dan beberapa jemaah Indonesia dalam perjalanan ke  Medinah apabila ia merempuh belakang trak yang sarat dengan muatan berat/keras.

  Semua mangsa maut ditempat kejadian dan 31 yang lain dengan pelbagai kecederaan dibawa ke hospital berhampiran. Seorang daripada 6 mangsa yang kritikal diterbangkan dengan helikopter ke Jeddah
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 KOMEN:

  1. bapa ku (Latip Aman) mulih ke Malaysia esok patang melalui KK, tapi mungkin selaju betahan di sepita. Alhamdullillah kaang ani keadaannya stabil

   BalasPadam
  2. Azri, bagi pihak penduduk Kampung Punang kami doakan agar ayah saudara cepat sembuh. Kita juga bersyukur kerana beliau selamat semasa kemalangan yang mengorbankan saudara kami sekampung. Kami berpesan juga agar ayah saudara tidak 'jara' untuk pergi ke Tanah Suci lagi. InsyaAllah.

   BalasPadam

  Komen bisdikita di sini tapi usai-usai pulang

  Item Reviewed: Kemalangan di Tanah Suci Rating: 5 Reviewed By: NEW MEDIA
  Scroll to Top